Minggu ke 20

Minggu ke 20 belum dengar bunyi jantung,normal ke?

5 Balas

maksud nya? dengar bunyi jantung atau nampak jantung berdenyut? kalau ada heartbeat tkde ape yg nak dirisaukan . ke maksud awak time guna alat doppler tu tk dengar bunyi jantung? dkt KK pun nurse jenoh cari jantung baby nak dengar tapi agak susah sebab baby kecik dan banyak ruang dia nak gerak daalam perut. so susah sikit nak dengar bunyi. tapi scan biasa tu nmpk je jantung dia kelip2. kaalau tk nmpk heartbeat baru la tk normal

1y ago

ohh. kalau mcmtu , awak scan dkt luar je kalau nak puas hati. search sonobee scan rm18 weekday rm23 weekend.

Puan ada rasa tak gerakan baby? Baby menendang? 20minggu sepatutnya dah rasa. Kalau rasa tak perlu risau. Masa saya haritu pun susah nak cari sebab baby still kecil lagi and guna doppler tu tak sesenang macam scan ultrasound guna mesin.

sepatutunya dh boleh dgr jika guna dapthone

doppler tu Dr swasta kata takleh pakai.

mcm tak. awak guna alat sendiri ke

1y ago

tadi pergi KK nurse guna Doppler tak dengar