Muntah teruk

Minggu ke 12 normal ker mabuk teruk. Tak boleh masuk makanan terus muntah habis habisan. Sampai hilang tenaga sebab asal makan jer muntah

6 Balas

Normal sis . Memang waktu2 minggu tu memang masa mabuk teruk . Saya start 12 minggu jugak asal makan je muntah . Sampai terpaksa cuti masak sebab bila bau menumis tu pun boleh buat muntah . Minum air masak pun muntah 😅 Air lemon je yg tekak boleh hadam 🤣 So hari2 lah buat air lemon sampai la dah masuk 18/19 minggu tu baru lah slow2 mabuk tu takde .

tahan sis ye .. sy pun mcm tu dulu.. start alahan masuk 7 minggu sampai minggu 13 dh kurang takde alahan dh.. selera pun dh ada😊😊.. masa alahan sy mkn buah je dgn bubur.. baring je selalu.. bgi rehat betul².. mmng tak masak la.. 😅 dh bgitau awal dkt suami tk dpt masak sbb alhan

normal sis.sy dlu pon cmtu.makan minum smua keluar balik.akhirnya terpaksa makan ubat tahan muntah.doc yg sarankan.sbb dah lost dkt 6kg dlm masa 2 bulan.alhmdulillah 3x mkn okay sikit dr sblumnya

1st trimester kalau alahan teruk ni mmg normal, saya dulu pun mcm awak. kalau ni awak try makan yg awak bole masuk, buah rasa okay juga kot. sbb saya makan buah je tak muntah .

Normal sis, saya pun takleh makan buah sebarangan dan makan pun jdi kurang sbb loya lepas muntah. Keadaan saya berlanjutan mcm ni selama 2 bulan. Harap bersabar ya 🥺

normal tu sis .. sya mual trok smpai kena isi air 2 bag .. dhatu tdo kuat sbb mual trok x dpt makan .. x tentu tdo gara2 mual jadi penat sgt ..