Minum air gula ?

Minggu depan kena posa minum air gula dahtu amik darah 2 kali . Adududu punya takut sampai demam dah dua hari ni ? Ada sapa² nk bg tips tak time minum air gula tu ???

17 Balas

Fikir + je

Minum air gula perisa sis.. Ad jual dkt farmasi.. Prisa oren or blueberry.. Murah je dlm 4 or 5

1. Minum sekali nafas kalau boleh. Mcm sy xmampu, 2 kali nafas. Anggap air tu air y sedap, milo ka, oren ka, anggur ka. Jgn tarik nafas masa hidung dlm mug tu, bau air gula mmg busuk bg sy. 2. Lepas minum, terus duduk rehat dlm kereta, tkot pening dn rebah. Sy pening hampir rebah tp gagahkan kaki masuk kereta rehat smntara tunggu suami ambik darah. 3. Minum air masak kosong bg hilang rasa manis tekak. Jgn minum banyak sgt ya. 4. Pejamkan mata rehat, kalau boleh tidur. Kalau ouan berasa kuat nak balik berehat dirumah, boleh. Mcm sy, xlarat dh. Suami bawak kereta pun dh nak muntah. So duduk dlm kereta ja. 5. Standby siap2 makanan. Lepas ambik darah terus makan. Ehehehe

Fikir positif je sis.. minum masa tengah suam2 tu.. jangan tunggu sejuk.. sy minum sekali nafas je.. lepas minum tu duduk relax dulu.. pastu nurse suruh balik sbb umah dekat je 5 mnit dri kk.. smpai umah terus tido sbb rasa pening sikit & nak elak termuntah semula.. set alarm 2 jam dtg kk ambil darah lagi sekali.. moga dipermudahkan ye sis..

minum suam2 k, nnt dh sejuk x sedap air gula jadi likat lagi payah nk telan. minum terus jgn enjoy sangat 😊

5y ago

Huh.. saya 17minggu minum sekali.. 30minggu minum lg sekali. Okay je tak la teruk sgt. Ok ok je la. Kena pikir positive je

tips dari saya, minum macam air biasa..minum dlm keadaan suam2 tuh terus. Paling penting jgn dengar cakap orang. lain orang lain pengalamannye.. Relax n enjoy the moment sis🤗

sy minum dekat swasta sis .. rase ribena .. air sejuk .. sdap je minum .. hehe .. kalau kat gov air gula suam .. kna tahan sikit laa

5y ago

Swasta rasa Ribena kalau kerajaan rasa air gula kosong kot