Minum gula

Isnin ni 4x minum Gula 4x amik darah..first time in my history..seram nk minum 4x Gula tu setiap 2 jam sekali 😭

5 Balas

tu bukan minum air gula awak. tu nurse suruh awak check darah sendiri (bsp) 4 kali sehari (2minggu sekali), and gapkan 2 jam after makan. awak salah faham ni. means contohnya esok awak checkup, harini awak dah kena check sendiri gula dalam darah (bsp) tu.

7mo ago

Tq info nnt sy cek semula ngn miksi

Itu cek BSP 4x sehari awak.. Hanya procedurnya perlu puasa tu sama mcm kaedah nk minum air gula. BTW sy pun harini dpt result sangkut GDM dan kne cek BSP 4x Isnin ni jugak. Selasa baru consult dgn doctor. Dh boleh start diet mknn rendah GI from now

7mo ago

tp kalau nurse mmg ckp minum air gula tanya balik ya.. mungkin dia tersasul tersilap sebut tp x sedar.

Rosak buah pinggang awak sis. Cuba confirmkan balik apa yang nurse cakap. Tak pernah lagi dengar sampai kena minum air gula 4x mcmtu

Cuba clear balik dgn nurse, rasa cam salah faham tu .. ke test bsp utk check gula dlm darah sebanyak 4x isnin tu ?

7mo ago

Mmg dia kata minum air gula

Aik. Kenapa kena minum sampai 4x?

7mo ago

Mm saya rasa check bsp la. Awak mmg dah sangkut gdm ke?