Tip untuk kurangkan alahan

Mesti ramai yg tengah mabuk kan , saya nak kongsi tip untuk makan . Selalu boleh makan 2 3 suap ja kan? Lepas tu mual nak muntah. Sebelum makan minum air oren sunquick sejuk tanpa gula. Lepastu baru makan. Tengah makan klau mual , minum lagi. InsyaAllah akan lebih byk nasi yg boleh dimakan. Amalkan 2 3hri akan perasan alahan makin kurang ❤

3 Balas

Hehe, sama macam saya, kdg hsbnd dah tau, dia tngk sya makan, cepat pergi bancuh, dia takut tengah makan mual, sbb sya selalu mcm tu. Kadang selalu tak hbis sbb mual tu la. Tapi kdg kalau truk, lepas makan muntah, tak sempat minum air oren, Keluar hbis smpai tak tau nk kluar ap lagi.

wahh terima kasih sis , saya nak cuba sbb saya first pregnancy lepastu mabuk mual teruk sampai demam saya

2y ago

ha try la. sy pun mcik dkt kecemasan petua sbb sy masuk drip air kt kecemasan. mabuk teruk

maksud bncuh oren to tnpa gula ke

2y ago

✌️😀ok terima ksh yer...blh try...mne taw bkesan kat sy