Adakah anda merancang kewangan keluarga anda sebelum merancang untuk mendapatkan anak?

Voice your Opinion
Ya
Tidak

1584 respon

6 Balas

Untuk anak 1st, tidak. Lepas nikah terus pregnant. Alhamdulillah rezeki tu selalu dan sentiasa ada. Buat masa sekarang saya dan pasangan mmg merancang kewangan sebelum merancang untuk ada anak ke 2 dan seterusnya. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

ya.. penting sgt sbb boleh membentuk tabiat berbelanja yg baik.. byk perubahan pd sy sejak amalkan perancangan kewangan sebelum kahwin lg.. kaya mcm mana pun tp x bijak uruskan kewangan jd sia2 sebenarnya

Benda penting untuk mental suami walaupun rezeki tu dtg dr tuhan. Tp jaga dan keselesaan anak tu amanah drpd ibubapa .

Ya. Sepatutnya fikir untuk jangka masa panjang. Lain orang lain bebanan kewangan

ya