Bagaimanakah cara anda merancang kehamilan anda?
Voice your Opinion
Rancang sendiri
Pil Perancang
IUCD
Suntikan
Nexplanon Implant

3448 respon

21 Balas

first 3 month saya consume pil perancang. memandangkan kesan makan ubat buat rambut teruk sangat gugur. Tak tahu lah, lain org lain kesannya kan. so sekarang anak dah nak masuk 3 tahun rasa macam nak tambah lagi seorang, kadang² rancang sendiri lebih baguslah bagi saya.

Rancang sendiri, risikonya besar tapi semua ubat memang menyebabkan ganguan hormon . Wajib ada kerjasama pasangan . :)

Kenapa ya bnyak org pilih merancang sendiri? Kalau pakai ubat tak elok ke? Sbb saya pilih suntikan

4y ago

sy pn amik suntikan..nk rancag sdri xykin

anak first dulu suntik sekali je ambil sbb tak tahan sakit sekarang anak ke dua pakai IUCD

3y ago

ikut kita juga sis nak berapa lama nak pakai mcm saya doktor tu bagi 5 tahun

InshaAllah akn ambil implant. Moga allah permudahkan. #TAPSupermoms #TAPxTanamera

Habis bersalin awal2 jak ambil pil perancang, suntik.. lama2 rancang sendiri..

Nk rancg sndri tpi takut lekat pulak . Lgi pon klau lepas luar mcm kureng 😂

IUCD sebab tak nak kacau hormon. Period pun teratur elok. Setahun dah insert.

saranan orng terdkt lebih kpd prncgn sndri sbb ksn ubtn pd indivu tu lain2

sy rancang sndri dah 6thun. ni baru pregnt ank ke3