nak tanya mama2 yang mengira gerakan baby...selalunya akan siap dalam pukul berapa ? and ada dak wak

Mengira gerakan

7 Balas

saya tick kat ws je , kalau pergerakan tu dekat2, saya akan kira for next pergerakan. contoh dia dah gerak 1.04pm, next tu 1.14pm, saya abaikan yang 1.14pm ( tapi still tanda kat ws ) . next gerak pulak 1.30pm , so saya akan kira 1.04pm tu gerak pertama, 1.30pm tu gerakan ke 2. setahu saya 20min kena jarak . tapi kalau nonstop sampai 20min sebab sedu, saya tetap kira 1 je . selalu pergerakan selesai dalam 3 - 6pm . mostly 4 @ 5 pm

sy record kt WhatsApp je. kalau gap tu dekat sgt mcm 2-3 minit, sy akan amik next gerakan. contoh 12.04pm, 12.08pm & 12.15pm. sy akan amik yg gap 10 minit tu. baby sy ada timing dia aktif. biasa tgh hari kul 1 camtu da habis dah 10 gerakan. tp nurse kata takleh. sbb 4 jam je. dia suruh lambat kan sikit. sy ikut je la.. tu yg gap2 kan 10 or 15 minit tu

kalau sy awal siap, sbb bby tlmpau aktif,tmbh² lagi sy sllu mkan mkanan manis,bby mmng aktif sngat, mostly siap 4-5 mcm tu, pernah juga siap jam 3 petang,nurse pun kata bby aktif sngat,siap tulis dlam buku pink strong bby🤭tiap kali cek up bby mmng akan tendang tangan nurse/doc yg scan..

nurse saya ckp sejam satu gerakan.. dia xbg saya habis kira gerakan awal2. 9am sampai 7pm ja dia kata kena cukup 10gerakan. saya tanda dlm whatssap dulu. senang ada time boleh tgk jarak dia berapa lama. anak saya ni setiap 45-50minit dia gerak or tendang.

sy klu aktif buat kje 10 gerakan tu agak lmbt , sampi pukul 7 bru kire dpt 10 tpi klu sy rileks jew xsampi pukul 7 dh genap 10 , tu pon kna rajin ajak sembang bru baby aktif😘😘😘

Nurse tpat sy ajar tick dr kul 9 smpai 12 tghri camtu je

mostly 4-5pm siap 😬