ingin bertanya

Mengandung luar rahim tu mcm mne ye..adakah baby ok atau mcm mne?

1 Balas

luar rahim tu maksudnya telur yg disenyawakan tu menempel bukan dalam rahim..mostly jadi dkt tiub fallopian...bahaya utk ibu bila kandungan ni makin besar boleh buat tiub pecah...kena operate utk buang...nk detect dia bila scan x nampak kantung atau baby...pastu bila buat ujian darah beta hcg,dalam masa 48 jam bacaan hcg x jadi double...kalau normal pregnancy dia akan jadi double dlm 48 jam...