hai ingin bertanya soalan

kenapa kena minum air gula ye sbb tgk hb rendah ke atau mcm mne ?

1 Balas

hi. tak puan. selalunya kena minum air gula ni bila kita mengandung umur lebih 25, family ada sejarah kencing manis & berat badan berlebihan. kalau puan takda semua ciri2 ni, kena minum juga bila kandungan dah masuk 2/3 trimester. ikut nurse suruh bila. sbb bila hamil, mmg senang kena kencing manis/darah tinggi. & semua2 ni takda kena mengena dgn hb rendah.