morning sickness

Memang semua ibu mgandung ada morning sickeness ke ? Start berape mgu? Normal ke kalau xde morning sickness ?

67 Balas

Normal..dr awl pregnant smp bersalin..tu sy siap boleh lari kejar train sbb tak sedar pregnant..sakit ke ape ke..mmg tak de..tak rasa pregnant pon..hahaha..best tp yg 2nd rasa dia pye siksa morning sickness smp dh 6 bulan..😭 mcm2 sakit rasa..hahaha..tp 1st tak rasa sbb keja, happy jalan2 tak henti pon tak sakit..hahaha..2nd housewife kan..mcm2 la sakit, pening..hahaha

u very luck sis kalau tak ada morning sickness.. anak 1st dgn 2nd morning sickness sy boleh di katakan ok sikit laa.. tapi pregnant skg ni yg ke3 bukan morning sickness lagi da.. morning afternoon night sickness semua la dia. penat balik2 nak muntah. tp mulut ni nak juga makan.. hmmm hadappp jer la

untung la sis xda morning sickness,sy dri 6w-16w asyik mabuk je x kira pagi,tghri,petang,malam..bila mkn@mnum je muntah. tp skrg alhamdulillah,da ok..da masuk 5 bulan lbh..cuma masih ada lg makanan yg sy x leh makan,huhuu.

Sy awal2 bulang je.. Masuk 3 bulan xde da.. Ni 4 bln lebih.. Kdg ase pelik.. Ngndung ke x.. Sebb lasak xmcm org ngndung... 😂 Tp alhamdulillah xde MS.. Sebb pjj.. Klo x mule2 tu xlarat.. Blik kje je da terbaring..

Sy xkira pagi mlm ptg tgah mlm buta pon dok muntah start 6week pregnant. Mlm2 xboleh tido rasa xselesa sgt perut nie, kdang2 tu pening jgak. Smpai 9week skarang nie pon sama jgak 😌

Bgusnyee sis xde alahan morning sickness.. sya ad, start dri 1month smpai la 4month, muntah, demam, hilang slera mkn,. Bla msuk 5 month skrg, alhamdulillah sye dh ok, mkn pon slera siap brat naik lgi 😂

Ada.. mse start pregnant untill 4 bulan. Morning sickness + kuat tidur. Kjp2 mengantok Hihii.. tp Makin besar kandungan smua tu slow2 hlg... Mse awl2 pregnant mmg struggle sikit la dgn bekerja lg. 🤭

normal sis...sy dh 17w pun still alahan..bkn morning sickness je..smpai xkira masa dh...teruk sgt muntah2..skrg admitted wad sbb air kering dlm bdn,sbb terlalu kerap muntah2..minum air kosg pun muntah..

5y ago

Sama lah saya..bdn da kurg air..pagi2 msti muntah walaupon x mkn ape2 lagi..

Sy dri 1st pregy smp nk msuk 3bln xde pun kne sis .. Tgk pda sstengah org .. Sy tny doc doc ckp lbh elok xkena morning sickness ..antibody kite kuat ..xtaw la tu y doc ckp dkt sy

Untung la awk kalau tak de morning sickness hihi... Sy start prgnt smpi 2 bulan jg la morning sickness.. Mmg teruk smpi tak dpt mkn nasi.. Sy dpt mkn bread je.. Slma 2 bln😆