Cara turunkan gula penat bsp tiap bulan

Mcmna nak turunkan gdm? Penat lak tiap bulan cek gula

4 Balas

Once dah sangkut bacaan gula, kena buat BSP sampai bersalin. 6 minggu lepas bersalin, akan minum gula sekali lagi untuk tahu paras gula dah kembali normal atau sangkut kencing manis. Jadi cara untuk mengawal paras gula semasa hamil ni, awak kena jaga pemakanan. - Amalkan diet pemakanan yang sihat dan seimbang. Diet suku suku separuh, 👍 - Elakkan junkfood, fastfood, processed food. - Kena ada jadual makan yang konsisten. Tak boleh berlapar atau skip makan.

7mo ago

BTW, saya pun GDM on Diet Control. Jadual makan saya 6x sehari. 3x main meal, 3x snacking. Alhamdulillah selamat melahirkan dan paras gula kembali normal.

Once dah sangkut mmg kena redha jelah sis buat bsp sampai bersalin. Sebab doktor nk baca level gula sama ada under control or makin teruk. Kalau makin teruk, kena on ubat/insulin to control. Jadi nk taknak kena control gula. Dan jgn sesekali tipu result bsp utk elak makan ubat/cucuk insulin. Gdm sangat bahaya. Ni effect dia 👇🏻 https://vt.tiktok.com/ZSNLthGSy/

memang kena buat smpai brsalin haha . redho je la sis , saya pun sbulan sekali . kena kawal takut kena on insulin🤣 gdm dc heheh

sy review bsp 2minggu sekali haha sblm ni lg teruk sminggu sekali..redha je..nak buat mcm mana awak..kita dh sangkut gdm 😁