Tentang jangkaan dn kiraan usia kandungan.

Mcm mna nak tahu usia kandungan ya,,kiraan usia kandungan saya di theAsianparent 37 weeks.. Tpi jangkaan yg nurse bgi usia kandungan saya 36 minggu 5hari,,padahal tarikh sma jr dgn tarikh last haid yg saya paut kn d aplkasi theAsianparet.. Tlong bgi pnjelasan ,,saya jdi keliru niy

1 Balas

klu ikut kiraan kkia, dorg kira ikut tarikh last period tu. p buat ultrasound di klinik swasta yg ada 4d scan. mlalui ultrasound bole tau tahap umur gestation yg lbh accurate.