Momy To Be

Hi mcm mna nak elakkn sembelit? Sbb dh dua hari tak mmbuang. 6weeks btw

26 Balas

Banyak minum air kosong and makan buah buahan. Kalau susah beli je prune sunsweet tu

Awal mengandung ni memg kerap sembelit. Cuba amalkan byk makan buah dan sayur.

try minum jus prun... sy pun minum tu... hbs bekeluaran smua...

Mkn buah betik..mkn sayuran hijau..bnykkan mnum air kosong...

Amalkan makanan yg seimbang..lebihkn mkn buah dan sayur😉

Makan ubat yang klinik bagi, makan sayur and minum air banyak

5y ago

Kalau dah buka buku nanti boleh minta vitamin yang jenis asing ada 4 biji , salah satu nya iron , untuk naikkan hb and boleh lembutkan najis .

Banyakkan sayur, makan buah prune. insyaAllah lawas je

Mnom air masak suam bnyak²,lbhkn syuran dan buahan

Kurgkan makan nasi. Makan lebih byk buah dan sayur.

Bykkn minum air masak, mkn buah plum and bayam.