Berak sembelit

Hi ibu nak tanya boleh? Saya hari ni berak tahi keras snagat org kata sembelit. Lepas tu, tadi saya berak ada darah risau luka jahitan berdarah semula. Apa perlu buat ye? Boleh tolong tak ibu ibu? Mcm mna ye taknk bagi berak sembelit risaunyaaa. Btw saya dh 20hari masuk hari ni.

2 Balas

Normal untuk mengalami masalah sembelit selepas melahirkan. Apa yang Puan perlu buat, minum air secukupnya. Makan makanan yang seimbang. Kalau betul betul susah nak membuang, boleh beli ubat di farmasi.

beli ubat lactul utk sembelit kt farmasi