pregnacy

mcm mna cara menggajan dengan betul

7 Balas

Baru tahu yg menggajan tu meneran lepas baca previous comment. Selalunya nurse akan ajar sis. Kalau boleh masa meneran,dua2 tangan pegang dua2 buku lali kaki, teran terus menerus dan lama , ambik nafas sikit (jgn lama sangat) kemudian teran lagi. Punggung jangan angkat masa teran baby.

Org sabah ni.. Mengajan ni mcm meneran aka push. 😂. Sis, jgn risau. Nnt nurse dan doc akan bantu mengajan.. ☺️

MENGGAJAN tu ape bende... 🤔🤔🤔 Pelik sungguh perkataan itu.. Kat Kamus pun tak jumpa ni.. 😓

4y ago

😥😥Maaflah.. Tak faham kita Kalau meneran tu.. Akk tau 🤦‍♀️ Kene meneran macam kita mau buang air yang paling besar...

Jangan risau sis nanti nurse akan ajar.

Apa tu sis??xpnh dgr..typo ke

4y ago

Meneran

Meneran ke?

???