Cara makan ubat 4sekawan

Nak tanya siapa pernah makan ubat 4sekwan tu ferrous fumarate,vit B complex,folic acid,and ascorbic acid,,mcm mna ye cara betul nak mkn ubat tu#ingintahu

2 Balas

Klau nurse sy dia suruh asingkn iron dgn yg lain.. iron ambil time perut kosong lepas bngun pg.. 3 lgi 2 jam lepas mkn.. sy ambl sebelum tdo..

Mkn sekaligus. Either awal pagi or sblm tidur. Iron 2 tablet, vitB 1 tablet, folic 1tablet, ascorbic 1tablet.

1y ago

sama cara kita