berat naik , 29weeks

mcm mana ye klu berat berlebihan tiap bulan naik 3kilo .. mcm mna nk kurangkan berat ? sy dh kurangkan makan tapi tetap naik 3 kilo sebulan , nurse pun dh bising😅 ada apa ii tips atau senaman yg boleh sy buat ke untuk stabilkan berat ? skrg 29weeks..

2 Balas

kena tahu mcm mana cara makan sis setiap hari. pastikan makan nasi suku sahaja setiap kali makan. nasi makan 2x sehari,makan dgn sayur dan lauk berprotein dgn kadar sederhana. kurangkan makan makanan berasaskan karbohidrat dan gula. buah² yg manis pun ambil sedikit,boleh tukar ke jambu batu dsb. berhenti makan sebelum pukul 7 mlm. banyakkan minum air 0 dan buat senaman ringan. sy gdm buat mcm ni la. sebulan naik 400g ja. rasanya tiada gdm pun boleh amalkan hidangan suku² separuh. yg penting makanan tu semuanya yg berkhasiat

2y ago

baik terima kasih sis💗

Brt bby brpa sis skrng ? Tak kena mnum air gula ke ?

2y ago

1.5 , 2minggu lagi kena minum air gula untuk kali kedua🥲