perut lapar tapi tak lalu nak makan

mcm mana nk buat, kalau perut pedih lapar, tapi saya tak lalu nak makan. taktahu makanan apa nk makan. risau dekat bby. ada suggestion tak?

15 Balas

Masa tengah mabuk ni, baru pandang atau bau makanan pun rasa nak muntah. Cuba cari makanan yang rasa teringin nak makan atau makanan yang agak-agak boleh ditelan. Masa saya mabuk saya usahakan cari makanan yang saya nak makan dan elakkan yang saya rasa tak boleh telan. 😂 Contohnya saya cari nasi arab, chicken grill, bihun atau mee, sebab tak lalu nak makan nasi putih. Buah pun tukar-tukar. Kadang lepas makan buah pun saya muntah. Minum air manis memang sedap tapi saya guna gula sihat. Minum susu kambing yang serbuk. Yogurt. Tekak tiap orang tak sama. Tahap mabuk tiap orang tak sama. Semoga ibu terus kuat mengharungi mabuk hamil. 😊 In Shaa Allah mabuk ni akan semakin berkurang nanti.