1st pregnancy

Mcm mana cara nak atasi ketakutan nak bersalin tu dan 1st time menjadi seorang mom. Rasa anxious. Dah nak masuk trimester 3.

2 Balas

Ye kita sama sis, saya pon baru masuk trimester ke3, berdebar tu dah rasa tiap2 malm jenuh le mikir soal nak beranak nanti camne, petanda yg akan berlaku nanti mcm mne smualah terpikir. Due saya bulan 5 ni, rasa nak dekat sngt dah. Tapi suami saya ckp jgn rasa takut tu teramat sngt. Ckp pada diri sndiri aku tak sabar nak jumpa anak aku, excitednya nk jumpa anak! Mcm tula untuk kurangkan rasa takut kita nanti. Kne banyakkan berdoa supaya mudah time bersalin nanti. Amin moga2 mcm tula hendakNya🤲🏻❤️

Sy da trimester 3 #35w1d. Jangan terlalu fikirkan sgt sis. Fikir bila kita da jumpa baby mesti seronok. Kalau terlalu fikirkan ketakutan , takut jd stress. Tak elok untuk baby juga. Banyakkan cari info ye supaya lebih tenang☺️ Moga semuanya dipermudahkan.