Ade ke ank mammy umr 2thun 10 bln brat bru 10kg?

Mcm ii iktiar dh msing xnaik brat

6 Balas

anak kena refer psp ke? berat tak naik langsung ke, atau naik sikit2? macam anak saya jenis naik sikit2, refer psp sejak umur 9m. 2y8m / 10.3kg baru je lepas line kuning tapi masih tak berapa memuaskan. pemakanan anak okay? cuba kenalpasti dia suka makan apa, dari situ boleh olah menu. tidur pun kena cukup. malam atleast pukul 10pm dah masuk tidur. anak saya nap sekali je waktu petang. dari segi vitamin/supplement tambahan, doc saya advice bagi yang lysine. (boleh minta pendapat doc @ nurse awak) kerapkan beriadah, bawa anak jalan2 dekat taman ke, buat grounding di rumput/pasir. more activity macam sensory play untuk boost mood anak.

3w ago

oh, kalau ada masalah kesihatan berkemungkinan ya. mm mungkin boleh cuba bagi makanan yang sesuai untuk hb rendah. maaf, dari segi supplement/vitamin saya taktahu. kalau ada appt lagi, minta advice doc @ nurse macam mana ya.

macam nurse saya kata kalau budak kuat makan tapi dia active takde masalah pon berat gitu sebab metabolism dia kuat. cuma try bagi suplemen or vitamin yg tambah berat badan

3w ago

anak sy tak kuat makan tp aktif duk diam dia masa tidur je..

anak saya 1tahun 3 bulan berat 8.5kg, sekarang 2 tahun 2 bulan 9.3kg setahun 1kg ye.. dulu masa baby tambah 1kg tu sebulan

Anak saya 2y7m, 10kg. Graph chart semua normal. Graph chart anak awak dah masuk line kuning ya?

ok dh tu sis.. mcm anak saya.. 2 tahun 8 buln, berat 10kg, doktor cakaap ok jaa

anak sepupu 3 tahun 10.5kg. dia lahir tk ckup bulan