Bayi 1 Bulan

Hello mau tanya, klu bayi 1 bulan berapa kali nak mandikan dlm sehari dan jam berapa sesuai nak mandikan? Dan dah boleh ke pakaikan sabun&shampoo baby Tq #firstdaughter

7 Balas

Kalau saya baby sebulan mandikan sekali je. Waktu dalam pukul 9-11 pagi. Air suam je. Tak perlu sabun pon takpe. Sebab baby semulajadi wangi. Lotion, bedak pon tak perlu cuma minyak yuyi or minyak apa2 tuk perut baby, tapak kaki, belakang baby & ubat sapu pusat baby tu penting. Takut baby kembung perut.

Boleh mandikan 2 kali sehari, selepas jam 8am & sblm jam 6pm.. boleh try dlu sabun n shampoo utk tgk reaksi elergi atau x..

5y ago

Boleh mcm tu.. lap² badan je sikit² bg baby rasa selesa, lagipun baby x kotor & bau baby kan sentiasa sedap je..

Mandi 2 kali sehari pun blh sis. Dah sebulan baby. Boleh. Cek if baby allergik atau tidak dengan shampoo tersebut

Sy mndikan 2x sehari.. Pg dalam pkul 10 dan petang sebelum pukul 6...

2x sehari... Ptg mandi awal sedikit sekiranya cuaca sejuk

2 kali sehari. Pagi dan petang. Sabun/syampu tak perlu pun sebenarnya

Sy mndi pg petg stkat ni