Baby kurang gerak

Masuk 34 minggu mmg baby x brape aktif ke? Risau plak

6 Balas

Baby sy suka tido siang, jd kurang aktif. Tp gerakan tu ckup je. Kdg 1 hari mmg x aktif, tp esoknye bejoget2 plak smpai nk buat keje pn x selesa. Bila scan tengok ok je ada tndang2 tp slow je sbb tu kurang rasa. Ruang masih luas 34w tengok dlm scan tu

td sy beklinik then sy bgtau nurse hal sma. tp nurse ckp klau tak smpai 10 gerakan dlm 12 jam tu kena pegi hosp. tp kalau cukup tp kurg bgerak dr sblm ni tu normal sbb bby akn byk bkeras then tdr lama. plus ruang dlm bdn pn jd sempit.

same laa ngan sayee . 34weeks jugak . dulu pagi pagi dah tendang gerakk . sekarang pukul 12 baruu gerak . kadang risau tapii pujuk borak dengan baby sambil usap perut okeyy laa . tak pun umpan ngan makanan manis . comfirm tendang

3mo ago

Yer.. umpan tu betul 😆 kadang2 sia macam diam je.. saya makan coklat.. seronok betul dia main lat dalam 😆

sama saya pun 34minggu kurang gerak tapi cukup ja 10kick,,,risau pun ada,tapi bila dia gerak tu bukan main kuat lagi

pastikan pergerakkan cukup 10kali ye mumy, klau tak cukup terus p kk

Sy dh 35 minggu.Asyik gerak..time sy tido.X lena tido sy 🤣