9 week scan

masa sy scan 5week, tak nampak apa2 termasuk kantung. scan 7 week nampak kantung shja yg ada. doktor suspek kandungan tak jadi (blighted ovum) repeat scan 9 week alhamdulillah dah nampak janin & degupan jantung. jadi yg sama situasi ngn sy, jgn risau klau awl2 nampak kantung je. insyallah positifkn diri, baby sorok je tu #firstbaby

12 Balas

Macam sy , masa 7weeks scan nampak yolk sac saja dalam kantung,, lepastu 8weeks 5days sy pegi scan lagi nampak la fetal pole(janin) tapi ukuran 6weeks 5 days dan no heartbeat.. skrg usia kandungan dah 9weeks 6days pegi scan kantung kosong ja.. macam mana tu mommies ? Ada yang penah alami .. smpai dr pun xbrani nak ckp apaa , dia just ckp follow up KK macam biasa dan kalau sama mgkin akan di refer Hosp.. doakan sy ..