kopi??

Masa mngandung ni.bolh x kita mnum kopi,asal kopi.3in1 atau kopi biasa tu?mnta pndpat ibu2

13 Balas

Kalau boleh tahan, jgn minum. I minum coffee at least once every two day since early pregnancy. My HB was 13.3...then bila masuk 34weeks tu buat hb test lagi reading dropped till 9.3... terus stop all coffee and tea intake and kena change diet and change supplement also..

5y ago

Milo Ade iron. I memang minum segelas setiap pagi tapi kena check blood sugar also. Kalau mommy Ada GDM then kena berhati2. Kalau x de GDM boleh jer minum everyday

Boleh minum secawan je sehari.. 3in1 byk gula.. kopi boleh menyebabkan darah pekat & hb turun.. sy mmg caffein addicted sehari atleast msti minum secawan,kalau keje mlm leh minum sampai 3 tin nescafe, tp sejak pregnant, sy cma minum bila betul² teringin je..

Sy addicted caffeine 😭 pregnant ni sy try kurang kan 2hari skali baru minum coffee. menelan air liur jugak la tahan diri minum tu. Setakat ni hb ok, new obimin Pon sy dh stop makan. risau jugak hujung2 nti drop. Skrg week 28

Kalau blh jangan minum sbb bahaya jugak kopi ni kdg blh muka jadi pucat darah tinggi ada kwn Sya smlm pegi jumpa doc sbb kuat minum kopi 3in1 doc ckp bahaya bgi ibu hamil minum kopi

Boleh, tp jgn kerap sgt. klau boleh elakkan minum kopi atau teh. takut bby jaundice masa lahir nti. bykkan minum air mineral tau

Saya elakkan minum kopi , tapi kalau teh takdapat nak halang . Kurangkn mnum je , takut ubat yg dimakan tak berjalan dlm bdn

Msa sya mgandung ank 1st mgidam kopi ais.. hari2 mnum.. Alhamdulillah x da pa2..😬

Setakat secawan boleh la tapi jangan jdkan amalan sebab nnt hb low.

Boleh tpi jangan selalu sbb boleh menganggu hb

Secawan bole la