Baby 3 bulan kurang berat badan

Masa lahir berat baby 2.6, time kena kuning berat dia turun 2.5, umur 2 bulan berat dah 4.2 nurse cakap pantau dulu sbb berat baby border line. Tadi pergi check up 3 bulan berat badan naik 4.9 bawah borderline pulak haihh. Fully fm dutch baby, Minum susu bukan main banyak 4-6 oz everyday tapi baby sihat and ceria je. Tapi still risau berat dia kurang macam mana ya??? #firstbaby #firsttimemom #bantusharing #firstmom #FTM #ingintahu #bayi3bulan

9 Balas

Baby sye lahir 2.74kg ,1 bulan naik 3.1 je..2 bln naik 4kg..tpi sihat,dtng klinik je nurse bising..minum susu lactogen ..harap” 3 bln ni naikla lagi risau jgk berat bby naik sikit je..tido siang mlm tpi still berat kurang..🥲