Rasa nak muntah

Masa awal preggy tak de alahan, mual sikit2 ade tp tak pernah muntah2. Bila dah masuk 3rd trimester ni pulak yg datang rasa macam nak muntah, makan apa je terus naik kt tekak smpi rasa susah nak tido. Normal ke hujung pregnancy rasa macam ni?

1 Balas

Itu adlh normal,nk kepastian blh refer nurse/doktor dkt klinik sis,stiap badan ibu2 xsma&lain.Tinggal kuatkn diri utk bejuang buat si kecik je,xlma lgi tu.Dh 3rd smester.Blh cuba mkn manisan/masam2,utk hilangkn rsa mual.Xpun mnum air jus2,cuba2 ambil ssuatu yg ssuai dgn tekak sis.