baby masih bole berpusing??

hi masa 35w baby saya songsang. lpastu doktor sruh refer ke pakar. hari tu 37w sy dah datang ke hospital utk scan tp kepala baby dah pusing bawah cuma nya kepala baby blum betul2 masuk laluan. pakar kata kemungkinan baby masih boleh berpusing. ada x cara utk baby masuk laluan 😅

1 Balas

uhh ada geng 😂 tapi saya punya unstable lie la , kejap songsang, kejap melintang kejap kat bawah dah tapi tak masuk laluan . baby saya masuk laluan tapi sikit je la masuknya time saya 39w3d kalau tak silap , atau 39w4d. tu baru masuk sikit . kalau tak tu, seronok sangat pusing2 dalam tu . and saya overdue & air ketuban makin kurang jadi terpaksa induse . tapi baby tak bagi kerjasama , laluan pun terhenti sampai 3cm tu je . finally kena emergency czer . pujuk baby dan banyakkan berdoa je la setakat ni . try je any suggestion on google atau apa yang orang komen , cuma jangan minum air selusuh , atau gi urut perut untuk baby masuk laluan je . kalau urut (ECV ) tu biar doktor je buat, jangan orang luar . sebab doktor akan pantau kalau dorang buat ecv

1y ago

saya dah refer pakar utk ecv haritu. tp scan baby dah pusing bawah. tu yg x jadi ecv 😅 minggu dpan 38w doktor sruh scan lgi sekali kat klinik huhu. harap2 masuk laluan dah.