Berat naik

Masa 18w berat 54kg, msa 23w berat naik 59kg & skg dah 29w berat naik 63kg.. Nurse & doc dah bising..cek gula & hb normal juga, dlm buku berat asyik merah jerr yg lain2 ok ?? Siapa yg ada pengalaman mcm ne? Sebenarnya tak kuat mkn juga, mkn manis pun kurang... #1st baby

13 Balas

Sbb baby sis membesar dgn baik tu, yg memberat tu sebenarnya anak sis...takpe nak buat mcm mana kita dah control mkn pun tetap blh membesar. Nurse mmg keje dia pantau dan bising, it's ok sementara preggy je in shaa allah lepas ni dah tak hadap. Janji sis tahu apa yg sis makan.

Sama la... Saya 27 week... Naik 2.6 kg dalam masa setengah bulan... 😅😅😅..nurse marah tak sangga dah... Nak buat gena... Lalu makan... Dah la ada gdm.... Sabaq je la.... Bukan tak nak diet tapi bayangkan la... Setengah jam sekali kompom lapaq. 😭🤣🤣🤣

baguss laa berat naik.. sye berat xnaik... dh nak besalin pon.. buku merah tng berat😅cuma dieorg risau kalo berat naik or xnaik.. tkut ade masalah lain.. sis xde masalah tu.. ok laa... semoga dipermudahkan segalanya...

4y ago

Sme mcm sy.. Dlm buku merah berat je bermslh... Skrng dh 31 week berat bru je naik 2kg dari first pegnany.

Sama saya doc bising kata berat saya naik mendadak.. padahal cek semua ok🤭.. nmpknya kene kontrol makan.. saya kkdng makan waktu mlm.. skrg kene stop mkn mlm kot.. siang je makan.. 😁

Saya masa bukak buku 54kg...now 36minggu 4 hari da 78kg...lebih 20kg naik... Alhamdullilah takde sangkut ape2... Tunggu baby keluar je nie... 😂😂😂😂

4y ago

You too sis..

Rasanya ok je asal xsangkut gdm cuma bising mgkn sbb takut obes-trigger mslh kesihatan lain. Sy pnh naik mendadak 3 kg tp alhamdulillah sekali tu je.

Control makan sis. 😁 makan sikit2 banyakkan makan sayur dah buah.. Kalau lapar makan je janji sikit2 .. Timbangan xkan melaju naik.

Sy pun 29w tp terbalik pulak. Berat sy naik sikit2 je. Tp gula dlm darah tinggi smpai sangkut gdm 😂

4y ago

Hahaha. Biasa la tu. Mood nk makan mcm2 tu menjadi2 time pregnant kn. Sama la kita 😅

Kena kawal berat tu je.. Utk tak kena darah tinggi atau sawan. Elak kn mkn manis2 kerap.

Sy nk msok 34week ni brt dh 67kg sis..byk naik...tp nurse tk prnh mrh😁😁