period atau keguguran

hi mami semua , sye nk tnye gambar nie menunjukan sama ade period or keguguran ke tk , sye kurang pasti lh , ade tk mami² yg pernah mcm sye

period atau keguguran
10 Balas

ada dua cara sis boleh check. guna upt lain brand tgk double line tak. kalau double line mungkin keguguran. satu lagi boleh scan. tapi scan ni kalau awal sangat tak nampak juga cumanya mungkin doc akan boleh tgk if dinding rahim makin tebal. dinding rahim kalau makin tebal bermakna pregnant. and selalunya pendarahan macam ni either miscarriage atau threatened miscarriage. semoga dipermudahkan ya.

better cek dgn doktor sis.. sy sblm ni pun pernah MCM ni jgk.. masa awal2 kehamilan selalu keluar darah cair.. ingatkan period dah.. last2 sy pergi hospital cek up Sb risau gugur & msh ada yg tinggal kat dlm.. Alhamdulillah, semua ok.. dah ada kantung.. sy truskan cek up d KKIA.. skg dah 21minggu..

Sy kalau nk double cnfirm prgnt sblm jmpa doc sy cek upt n opk ..kalau dua2 terang cnfirm pregnant n ada kluar drh mcm tu consider ggur..which is mybe CP

Check upt harini. Kalau positive kena terus g clinic. Kalau pregnant & turun darah, hcg dlm badan masih ada & upt masih double line

3w ago

Alamak kalau dah lama try scan sis. Kalau gugur takut ada lebihan darah if tak cuci habis

sblum nie awak ade masalah keputihan ke? Nmpk mcm kputihan+darah period di mata sye.. tggu komen yg lain2 plak ye.. mgkin ade yg lebih tw..

3w ago

keputihan ade bile sye preggy je ,

Cuba picit darah tu, kalau pecah maksudnya darah biasa. Kalau picit tak pecah, kenyal and berisi, maybe gugur. Btway check upt dah ke?

3w ago

gambar nie kejadian nye bln lps , so sebelom kejadian sye ade try buat upt mcm dlm gambar nie , cumw line die agak kurang jelas dan samar² , besok nye sye nk kompom kan blek same ade sye preggy ke tk , ade kua lendir mcm putih telo campur darah sikit , selang bpe minit mcm terus turun darah mcm dlm gambar tu , terus tk jdi buat upt , so sye pon mcm tertnye lh period ke gugur kan , then sye pakai pad mcm biase lh dlm masa 2-3 gitu

Sy sama mcm sis..Tp period sy delay 9 hari..Lepas tu keluar lendir MCM ni .tp sy anggap dah period kot.

3w ago

KLU mcm tu sis pegi je klinik..Nanti minta doc scan..

nmpk mcm keguguran. kna scan utk tgok hbis kluar atau x. tkut ada yg ttinggal dlm rahim. bahaya

boleh minta doc scan.

dah cek upt ke

3w ago

sebelom nie sye ade pos pasal upt sye yg agak kurang jela , so hri nie bru ade rase nk bertanya lh , sebelom keluar darah nye mcm nie , upt sye kurang jelas , selepas sehari cek bru darah nye turun mcm nie , lgi pon kejadian nye bln lps , so sye keliru mase tu , tk tau nk buat ape ,