Anak susah tido malam

Hi mami semua mcm mana ye nak buat anak saya umur 2 bulan 9 hari , kalau tido siang senang je xperlu nak tggu atau dodoi dia bg puting terus tido kalau nk tido malam dia suka merengek , padahal dah tukar pampes dah bg susu , dah tuam sapu minyak dan mata dia dh ngantok dh pejam tp still dia xnak tido dia mcm tido2 ayam dia nak berjaga je, tido x sempat brp minit dia jaga kalau paksa dia tido dia akan merengek. Dalam bilik just buka lampu tido je . Ada solusi tak ? 😭

3 Balas

itu normal bg baby 0-3 bulan sb baby xtahu siang dan mlm dan dia masih lagi di fasa alam rahim tp baby perlu dilatih..kalau malam dia xnk tdo even dah tukar pampers n bg susu sis cuba bedung,buka white noise n dodoi bia sama keadaan macam dia dlm rahim..bila baby dlm keadaan mamai baru sis letakkan ke bawah..baby sy pon mcm tu semasa pantang..now alhamdulillah dia dah blh beza bila time tdo siang n mlm bila masuk 2 bulan...banyakkan aktiviti dgn baby waktu siang supaya baby dpt beza aktiviti siang dan malam... in shaa Allah baby blh tdo lena waktu malam kecuali bangun untuk menyusu je..