Putih pada lidah bayi akibat penyusuan

Hi mama2..nak tanya. Lidah bayi sy ada tompok putih yg terkumpul akibat dari penyusuan..dah cuba bersihkan dengan tuala basah tapi masih xhilang sepenuhnya..sy tidak dapat bersihkan selalu kerana bayi sy ni kuat meragam..ada tips tak yg boleh di kongsi?

4 Balas

Baby saya pun ada dlu.. Sblm baby mndi saya pakai tu tuala kecil cuci mulut baby pakai air suam@pakai jari n tuala msuk dlm mulut baby buat hari2 tiap kli mndi.. lama2 hilang sndri

5y ago

Tq for sharing..nanti sy cuba buat😊

Kalau da cci pkai kain bsah suam pn msih xhilang. Mungkin da jd jangkitan kulat.. slain bersihkan lidah bayi. Sblum mnyusu bsuh jugak puting ibu. Ce bwak g klinik 😊

5y ago

Alamak..terima kasih yaa..

Bagi air masak dgn sudu..🥄

Ok 😊