zincofer

Hi mama sekalian..mcm mana nk elakkan dari muntah slps mkn ubt zincofer ni? Saya tiap kali mkn muntah balik..risau baby tak dpt pun lagi kesan dari ubt tu dah kluar muntah balik..any suggestion time bila nk makan and mcm mana nk hilangkan mual lepas mkn ubt tu? Ni pun dah 4 kali skip mkn ubt sbb tak larat nk layan muntah.

5 Balas

cuba try makan sebelum tydo dan makesure 2jam selepas makan ye..Sebab Saya sebelumnie pun memang xbolee telan Zincofer tuu,tapi bila try makan 2jam lepas makan malam aka time sebelum tydo alhamdulillah bolee telan sekarang

Sma sis.. Sy xbleh dgn zinc..muntah dan prot xslesa.. Tukar dgn iberet folic.. Alhamdulillah.. Hb pun cantik.. Sis boleh ckp dkt doc/nurse, nnti diorg akan berik ubt lain..

tukar ubt lain ckp ngn doktor or beli ubat kt farmasi.. sye mkn ubt kk lpstu tukar ubt beli jenama sangobion.. and mkn waktu mlm sblum tdo mse perut kosong..

Kesan zincofer ni ada menyebabkan keputihan wrna coklat ke? Sejak saya makan zincofer tu.. Keputihan saya wrna coklat.. Tu biasa je ke..

3y ago

Ouhh.. Mcm tu.. Baiklah.. Thanks sis☺️..

Ambik ubat dgn sandquick