ANAK 6 BULAN LEBIH

Nak tanya, biasa ke kalau anak dah start makan, dia kurang minum susu, nurse cakap biasa gap 3-4jam susu, betul.. tapi dia minum sikit banding biasa .. ke kenyang sebab makan nasi? kita pulak risau.. dan boleh ke makan 3/4 kali sehari .. petang tu cuma snek je,biasa bagi buah,biskut dia kurang gemar makan.. cuma bila petang tu dia mcm nak makan nasi lagi.. petang tadi saya cuba test bagi tak sampai satu sudu,anak tidur makin lena banding sebelum ni #firstmom

1 Balas

xpasti sbb ank sy kuat mkn dan susu, walaupun mkn 3x sehari tk termasuk snacking buah. tgk la berat dia naik mcm mana masa checkup 9bln nti