38 minggu 6 hari

Malam tadi baby gerak aktif n kuat sgt. Lepas tu mengeras. Dari 9.30 malam smpai la pkul 10 lebih. Jarak baby gerak n mengeras tu dalam 10 minit mcm tu. Sakit2 rasa sebab mcm baby menolak dkt bawah miss v. Kalau mcm tu tanda nk bersalin ke ye? Sebab lps pkul 10 lebih tu sy rasa nk kencing. Bila kencing rasa ok sikit.. cuma baby still gerak aktif lagi.. tapi x mengeras dah lps tu.. tulang rusuk kiri kanan sakit sangat dah.. bila la baby nak keluar ya.. sy gdm odc.. kalau tak kene serah diri 7/12 ni.. esok da 1/12.. serba tak kena dah rasa skrg ni. Dduk x kena. Baring pun x kena.. rasa baby mcm besar sgt je sbb perut besar btl dah rasa. Mau 3kg lebih kot sebab masa 36w berat baby dah 2.8kg.. mohon doakan sy cepat bersalin dan dipermudahkan urusan ya #firstbaby #1stimemom #pregnancy

1 Balas

Kalau nk bersalin, awk akan rasa perut mengeras + sakit pinggang melampau setiap 5 minit.

2y ago

oh mcm tu ye.. ok2.. so far tak rasa lg mcm tu..