Komen Perli

Makin lama makin banyak tgk komen mummy² dlm ni memerli, klu rasa x senang dgn soalan org tu, tak payahlah smpi komen perli scroll je laju².kesian dorg.Ye la, dalam dunia ni x semua pandai, klu semua pandai confirm dunia kita harmoni belaka.

58 Balas

betul tuh. kdang kita tanya bebaik pun kena perli. kita cuma minta pendapat org yg da berpengalaman je. klau taknak share diam je dah lah. ni jawab tapi memerli. baik tkpayah 😉

Kalau mnyampah ke jangan layan jangan nk perli2 ..lagi2 bagi orang yg baru nk jadi ibu..orang xsama..kalau dah hebat sgat pasal keibuan klu xnak respon baik diam jangan nk perli kecilkn hati org lain.

betul.. utk yg first time preggy.. mana laa nak tahu pape.. tak salah kan kalau bertanya and luah apa2 kat sini.. tmbah² blh dpt kenalan baru.. share² pengalaman apa smua..

New mom jangan tanya soalan mengarut sangat. Contohnya bagi nestum untuk baby 4 bulan, pastu ada yang 2 hari anak tak gerak pun tanya dalam ni. Memang la orang marah.

5y ago

Apps ni pon slh 1 support grup gak yunk.. jujur sy pon marah dkt ibu yg pos tanya bleh ke mil bg nestum utk baby 4bulan.. tp tk perlu la perli dia.. dont judge.. kita tk tau situasi org tu mcm mana.. semua org buat silap.. kita nasihat elok2 jer.. sy paling pantang kalau org komen suh pegi google.. pernah dnga pepatah nk berguru tk ckup dgn buku. Mesti ada yg ajar..

Betul tu sis...org Tanya ja pun ..Tak paya la bagi Komen menghentam. Lagi lagi kalau org meluah pasal "dosa silam" mesti Ada ja Komen yg menyalahkan yg menanya tu balik.komen la elok2

5y ago

Betul sis. Lagi2 psl anak luar nikah. Dia meluah tp ada je yg komen masa bt dulu tak pkir malu apa semua. Kesian sis budak tu mntk support dan nasihat tp tu yg dia dpt. Takut2 je komen dlm ni bt diorg pkir buang anak adalah cara yg terbaik. Ya Allah jauhkan lah...

Betul3... Xtau la knpa sstgah org tu x bole komen bagus2 skit.. ni komen pn ckp kasar.. org post sja btnya sbb xde pengalaman kn.. sabo je la..

Xharmoni jgk sis klau sume pdai sbb nnt ad je yg tetap nk tnjuk pandai...😂😂..jd layan jela..xsuka xyah la komen..xpon uninstall je

Betul tue.. Saya jarang bertanya dalam nie, selalu tanya ipar jak.. Xsalah pun bertanya, kalau xmau jwb abaikan jk.. Jgn skit kan aty org

Siap ckp gila, xda akal lagi tu.klu soalan x logik akal sekalipun x payah nak komen melampau mcm tu

Kannnn..smpaikan saye pon takut nk tya soalan dlm nihh.. hanya,melihat jer. Haishhh sabarr larr ye... ☺️

5y ago

Dekat group fb Info Ibu Hamil pun sama, pantang ada soalan pelik, confirm ada sesetengah makcik-makcik reply macam sound orang yang tanya tu. Benda simple, kalau rasa nak jawab, boleh jawab leklok, kalau meluat soalan tu, scroll je.