Pengalaman bersalin

Makin dekat nak masuk bulan 9 makin nervous yelah due date 14/9 lagi brpe minggu jee emm, ade tk sesiapa yg bersalin masa pkp ni? Macam mane keadaan kat hospital, persiapan, and suami boleh masuk hantar barang ke?

2 Balas

hosp krajaan suami xblh masuk sis. nk anta brg pun kne melalui guard.. sis standby makanan mcm biskut ke untk buat kudap² hihi.. sblum warded, kne buat swab test dlu, lps dpt result bru blh checkin ward. lps bersalin, nnt kne inform suami untk dtg ambil uri itu pun guard yg pass dkt suami. nurse laki yg akan azankan anak kite nnt sis. mcm sye dlu, husb azankan melalui v.call je 😅suami hanya blh naik atas masa kite nk discharge je untk bwkkan beg² kite.

saya anak first, due In Sha Allah 6/8. Dah set dalam kepala dah, suami takleh teman sebab sepital kerajaan . Ikut pengalaman adik ipar bersalin pkp barang hantar melalui guard sahaja. Azan nurse lelaki yang azan kan.

3y ago

Saya pulak pujuk baby nak kua bg tanda2 hihi…aminn yarabb… tulah paling tanak kena induce kan sebb 1st time 🤭 selamat semuanya ye awak… ❤️