Adakah anda memberikan si kecil makan makanan pek dari kedai?
Voice your Opinion
Ya, selalu
Tidak, semuanya masakan rumah
Kadang-kadang

19216 respon

29 Balas

saya cuba buat bubur nasi letak ayam,ubi kentang dgn carrot tpi anak saya xnak..saya buat puri buah epal,buah pir,carrot,ibu kentang pun dia xnak..saya beli biskut baby yg rendam dlm air pun dia xnak..cuma dia nak dan nampak selera cuma nestum beras perang sahaja..😩

2y ago

anak saya pun sama, masak di rumah tak nak makan. tapi selera makan baby nestum😌

pg saya bg mcm-mcm perasa Nestum,ptg saya bg nasi bubur tambahan pula kadang-kadang saya letak lobak merah, brokoli, ayam goreng, ikan goreng and ptg blk saya bg apa yg saya mkn saya bg.anak pun mkn lah and mlm pula saya bg biskut

bagi kadang2 sbb mood mkn dia bertukar2 mcm mak nya. mknn luar ni x boleh lari sbb kdg2 pengasuh n keluarga mertua suka bgi dia mcm2. Yg penting anak sihat dan sentiasa cergas serta x kacau n susahkan orang sudah.

semua masak sendiri,sebab anak sy ad ekzema,alahan dengan makanan baby,biskut baby yg ada di pasaran..jdi tuk mudahkan kerja sy,sy buat bubur macam2,buat frozen skali tuk 4 ke 5 hari.

2y ago

masak nasi bubur macam biasa,dah siap frozen kan.. nak makan,sy akan panas kan atas air panas..

baby suka memilih, pntang nampk orng mkan sausage mesti nk rebut.. pastu mkanan dalam mulut dibuang pula risau.. mknan pun slalu tak hbis

sy sentiasa masak Dr rumah..sy menitik beratkan kebersihan & paling utama menu mesti bertukar2 Dan tidak mempunyai perisa tambahan yg lebih..

klu anak saya x letak garam dia x mau mkn bubur nasi pula.apa yg saya nk bt bg dia mkn tanpa letak garam dlm masak dia

1y ago

cuba sis beli set izzly utk ltk dlm msakkn..set syuran ad..set buah buahan ad..slmt utk bby..dia xder gram n gula..tpi bila ltk dlm mknn rse okey lh..drpd bbur ksong..ank sy sy try beli set izzly..bru bleh mkn..sbb ank sy ezema n sembelit..so dlm set izzly ad utk bby ezema utk sembelit..ssuai utk ibu2 y brkja..bncuh dgn air pns siap..

xpernah lg..dri start 6bln smpi skrg 1tahun 3bln..skrg makn nasi lembut, lauk sup ayam campur sayur +ikan goreng..

beli homemade pny..saya busy bekerja..walaupun sgt2 mahal..tp utk kebaikan anak

2y ago

SuzhchsbZn v cc Xá d A As D D E D em E Ele és X Did F g F D D D D Dmsdmens E A As E A D D E E F Ryder D Did F Dmmxmrwmrm Gems Smmd D És És D D Xda D D És S As D A D D

anak saya suka roti choco raisin gardenia dan bubur nsi marrybrown..ni je dia suka.selain tu dia tak nak..