Makanan Pantang

Makanan apa yg boleh cepat pulihkan luka Jahitan bersalin normal yer?

6 Balas

Vitamin c? Buah oren. Jngan makan makanan yg gatal2, tapi jahitan tu memang sakit sis. Dekat sebulan juga baru kurang sakit dia

Slalunya luka jahitan ni nk baik bkn bgantung pd pemakanan sgt. .tp lebih kepada penjagaan

4y ago

Lps kencing cuci bersih lps tu keringkan btl2...kurgkan bergerak...utk elak geseran

Penjagaan. Make sure tempat jahitan letak ubat kuning n sentiasa kering.

Makanan yg berkhasiat.. protein, buah2, sayur2 .. kurangkan gula & carbo

Susu C2Joy seminggu memang luka sudah kering

Cuci dgn aIR dettol. CepaT berkesan

4y ago

This way is not recommended ma'am.