Merancang tapi mengandung

Makan pil perancang tapi sangkut. Hanya bertahan genap 3tahun. Ada siapa² yang pernah hadap benda ni ke? Bole bagitau macam mana nak terangkan kat nurse nanti?

2 Balas

Alhamdulillah sis taniah mengandung. Sis ni nikmat Allah pada sis dan pasangan sis. Siapa tak bahagia jika dpt nikmat Allah dari kehendak Allah. Anak itu rezeki sis. Biat pe nak takut dgn nurse?? nurse itu bukannye main peranan dalam hidup sis bersama suami sis. Nurse cuma prihatin utk tolong sis jarakkan sahaja. Nurse adalah insan biasa, jika diberi rezeki padanye, dia pun pasti nak dan bahagia, takkan nak gugurkan kut? Sis rak perlu terjawab pada sesiapa pun selain allah..jika takut sangat katanye aje pada nurse saya dan suami saya bahagia dgn nikmat kurnian kehendak Allah sekali lagi, dan dah bersedia utk mengalu alukannye dgn penuh bershukur. Sis dah pun amik perancang dan terjadi maksudnys adalah kehendak allah.. Tiada apa nak gentar disini, ni hiduo sis dan suami sis, kamu berdua akan bertanggungjawab atas anakmu bukan org ketiga...pergi clinic utk check up aje.

sya bertahan 2 tahun je .. nurse mmg akan dok tnya ngandong lagi ? 😅 just gtau je next pregnancy nak tukar inject .. ok dah tu jarak 3 tahun

2y ago

x pe , inform mcmtu je dkt misi .. nanti dah bersalin sis ambil pil .. just inform dkt misi je sbb x nak dorg rasa kita ni x konsisten merancang ..