Boleh atau tidak makan makanan pedas sewaktu mengandung?
Voice your Opinion
Boleh
Tidak

9767 respon

55 Balas

awal preggy suka makan pedas..lepas tu menyesal takut effect kat baby..padahal sy tak suka pedas pun sebelum2x ni..

sy bkn jenis thn mkn pedas..tp dh msuk 5 bln ni nk mkn yg pedas2 je bru ade selera

2y ago

Smlh

Boleh mkn tpi jgn bnyk dn jgn kerap. Yg brpngalamn bgithu cian kulit bb nnti trkupas2 sbb mkn pedas

saya darii awl kandungan sampai dh masuk 5 bln mmg xbleh tinggal pedass nii . asik nk mkn pedas jee

entah, tp sejak preggy sy xblh nak mkn pedas...cpt pedih ulu hati, nt xblh tdoq

Boleh, alhamdulillah setakat ni mkn pedas ta de ppe lg la, ta blh kalo ta pedas tade slra😂

boleh..tp jangan kerap sgt..ckup stakat teringin shj...tkot cirbir atau pedih perut je...

Makan pedas boleh la. Tapi jangan la makan makanan yang pedas terlampau sangat.

sy bru je makan ramen. tapi pedas tu xdak la ari2 tp mmg kalu xpedas xbest

Boleh.. kalau bersalin jahit, kulit vagina x lembut sgt.. senang nk jahit