Mitos Atau Fakta: Hubung Kait Sayur Kubis dan Bengkak Susu

Mak-mak yang menyusu badan ada kala nya mengalami bengkak susu. Dan ada lah juga orang kata yang sayur kubis ni boleh rawat bengkak susu. Betul ke? Siapa rasa statement ni mitos sila komen di ruangan bawah!

Mitos Atau Fakta: Hubung Kait Sayur Kubis dan Bengkak Susu
16 Balas

Saya pernah guna masa bengkak susu… pada pengalaman saya kubis ni dia lebih kepada menghilangkan sakit kan buat bengkak tu surut… sebab daun dia sejk so bile letak di breast tu rasa sejuk hilang kejap salit tu… tapi bengkak still ada laaa…

4mo ago

Setuju..saya pun pernah begitu. Cuma menyejukkan saja tapi bengkak still ada huhu

Fakta. Sebab sy pernah alami. Bengkak susu and emak sy ajar utk letak sehelai @ 2 helai daun kobis di bahagian bengkak susu. Alhamdulillah lega dan boleh lena.

Mcm mitos, but works wonder on me masa 1st time kena. Sebelum masuk confinement centre, pernah try untuk kurangkan bengkak susu. Memang menjadi.

fakta. sbb da pernah kena. letak kubis dlm peti sejuk. da sejuk kubis tu, letak kt breast. dpt kurangkan rasa sakit bengkak tu.

Fakta . . sebab pernah cuba . . and arwah my mom pon guna cara ni dari anak sulung sampai anak no9 . . 👍

fakta..sebab saya banyak kali jadi bengkak susu..letak gubis ni terus ok Dan hilang bengkak tu

pnh bc ada org kata ia fakta..sbb sgt mmbntu.. wallahualam sbb tak pnh try

Kalau ikut doctor and modern dia jadi mitos. Tp ni la petua orang lama.

fakta..mmg mnjdi letak kubis mse bengkak..kurgkn bengkak

Fakta pernah mengalami waktu anak sulung dulu..