Hati2 dengan manusia MAIESIOPHILIA!

Maiesiophilia membawa maksud gangguan seksual yang merupakan kegairahan seksual apabila melihat wanita mengandung. Meskipun hanya sekadar melihat gambar perut, golongan ini mampu berfantasi secara melampau. Si maiesiophilia umumnya tertarik untuk melihat ke arah payudara dan mampu membayangkan tubuh wanita hamil tanpa seurat benang.  Faktor-faktor lain yang memikat mereka: Hormon feromon yang dilepaskan oleh wanita hamil mampu menekan kadar testosteron dan meningkatkan produksi hormon prolaktin lelaki. Perasaan ingin melindungi, membelai atau memanjakan wanita hamil. Kehamilan adalah bukti kesuburan dan tanda anda telah ‘bersama’ dengan suami. Pengalaman tersebut membuatkan anda sebagai objek sasaran paling mudah. Tarikan memori masa kecil, contohnya sewaktu kecil melihat ibunya mengandung atau menyusukan adik.

27 Balas

Tq good info. Sy pernah kena gangguan seksual semasa sy mengandung anak pertama di tempat kerja. Ada seorg lelaki bujang yg selalu pandang dan cuba dekatkan diri nyer dtg pada sy. Yg sy pelik perut sy da besar 6bln tapi die masih dtg dan tny sy da kawen ke belum.. umur berapa..nama apa. Membuat saya keliru die seperti berminat utk berkawan jugak cara die memandang seperti mengoda. Lbh menakutkan die cara suka intip sy dr jauh🤦🏻‍♀️. Pelik sgt2 ada manusia mcm ni😭

ibu2 yg ada niat nak share babybump tuh fikirlah masak2.. saya taklah menghalang itu hak masing2 tp bila gambar ibu2 jd bahan nafsu manusia2 jahat Maiesiophilia tuh nnt ibu2 suka ke? Saya berpesan2 utk kebaikan semua..tanggungjawab saya dah selesai..selebihnya, tepuk dada tanyalah iman😊*Peringatan untuk diri saya sendiri jugak.

5y ago

Betul tu sis..kita ni rambut sama hitam tapi hati lain2..xtau da mana yg baik hatinya mana yg buruk hitam hatinya..jdi sama2 berjaga2 dan kna slalu2 ingat kan yg lain.

Seramnya golongan macam ni😫. Syukur mak selalu ingatkan time preggy jgn show off sgt, kita taktau hati dan perangai manusia ni . Saya punya tak hebohkan sampai adik beradik sendiri dan adik beradik suami sorang pun tak tahu saya pregnant , yang tau mak abah dan mak mertua je . Nak jaga banyak hati .

5y ago

kita dah ada di akhir zaman sis..'orang gila' makin ramai kat luar sana..cuma kita je x sedar..dorang pandai tutup kerja jahat dorang tuh..kite sendiri kene bijak..jgn serah diri pada mereka..

So yg tak habis2 update gambar perut dan mintak teka gender baby tu boleh dah stop buat semua tu. Nak tau gender baby you go for ultrasound scan. If you're too excited, simpan je gambar baby bump untuk tatapan you dan suami.

That why mum2 semua .. Xpyhlh nk tunjukkn sgt baby bump 2 .. Xkira muslim or not.. Pakai baju besar kh ketat kh or nak tunjukkn perut 2 tnp kain .. Nak sgt ke jd mangsa org2 yg cm nie ?

Good info... Dah byk sgt kes ni. Tapi tgk dlm ni masih ramai yg suka tunjuk perut. Kalau ye pun excited, fikir la juga keselamatan diri.. sekrg ni mcm2 jenis org ada. Kena sentiasa berhati2.

Tq share sis..Sy perasan setengah orang pkai baju besar ok dah tp bila ambik gambar sedaya upaya pgg perut smpai nmpk baby bump..Sy pn tngu lma nak hamil, mmg excited sgt tp segan kalau orang laki tgk..

5y ago

saya faham tuh kadang2 kite teruja dgn kandungan kita..cuma hati2..diluar sana, makin ramai orang mental..kesian kat laki kita nanti, isteri sendiri jd bahan lepas nafsu orang lain..nauzubillahiminzalik😥

Dulu bukak apps ni byk info berguna. Skrg bukak apps penuh gmbr baby bump dgn pic lendir drh bagai. Semua nk show off. Pathetic betul

5y ago

Hahaha .. Sy setuju ..

Skrg da 34weeks. Pakai baju besar mcm mana pn tetap nampk perut.. Mcm mana ye.. Korg buat camne bile kuar..

5y ago

kita xleh suruk perut tuh sis, Selagi boleh cover..cover lah semampunya, selebihnya tawakal..yg saya tgok dlm media sosial or kt asiaparent ni yg jenis suka tunjuk sendiri babybump mereka, tuh namanya serah diri or mengundang😂

Info yg bgus klu ade yg share bby bump bg je info ni ..xprlu la report2 dorng hehe