Tentang ubat tambah darah?

Mahu tanya mommies yg sdah ada pngalaman,ubat tambah darah tu memang susah ke nak telan aku makan ubat tu tapi bbrpa minit kmudian muntah balik smpai dada aku sakit aduii,perlukah makan stiap hari atau selang2,macam2 aku cuba yg nurse bagitau tetap susah masuk nak muntah saja,ada yg nak kongsi sikit pngalaman tentang ubat itu?

2 Balas

Ubat ap yg sis mkn,ikut bdn ssorg jga..klu sya tk dpt telan 4skwan tu, smpi skip saja..iberet, zincofer pn tk dpt sy mkn..last mkn obimin alhamdulillah dpt telan tnpa mntah😊

1y ago

Sma gn sya la sis,dri ank 1 smpi la nk msuk 3,ubt lain mmng xbole telan hnya obimin saja yg sy bole mkn..klu sis tk bole mkn tu ubt bgthu nurse atau Dr mnta tukar ubt..

cube mkn ubt tu dgn air limau sunquick..bt pekat sikit

1y ago

dgn limau sdah sya cuba tapi masih juga bgitu,