Ibu, boleh kan makan maggi ? maggi tu sy rebus 2kali. makan separuh . lepastu rasa bersalah 😅😅

MAGGIKARIIIIII

6 Balas

Saya hari tu lama btul dah menahan nk makan, kira seblum tau prgnant dua bulan jugak tahan tak makan meggi sbb sya on diet and aktif zumba, skrg prgnant dah 2 bulan kira 4 bulan dah tak makan megi. Minggu lepas teringin sngt nk makan, so mesej hsbnd sbb hsbnd ke gym kata nk makan meggi, so dia ingt sya nk bungkus rupanya saya nk masak sndiri. Seblum dia balik tu saya dah makan dah hbis dah, dia blik dia bawak balik meggi dia bli, mggi dah siap masak, dia blik tu trus keluar hbis semngkuk tandas jugak la saya muntah. Saya makan ap semua muntah, haha. Dah muntah tu hsbnd suruh makan sikit dia beli tu, trus rasa serik x nk makan dahh😆😆, sbb rasa pedih tekak sbb kari kan dia ad pedas2 sikit tu. Sekarang pun alah lagi, yang jiran depan suruh makan megi ayam kalau tak nk muntah, saya ni makan ap semua muntah, mcm mana tuu.😆

boleh tu mmg boleh.tp kalau boleh bertahan dulu.sbb pemakanan waktu hamil x bole try n error.if jd apa² yg x diinginkan,nanti rasa serba salah.after this kalau boleh fk baby dan bertahan dulu yea mummy.utk kebaikan mummy dn baby jugak.

Makan je mummy tp jangan selalu sbb maggi takda khasiat utk bby.. kita pun makan jgk kekadang sebb itu je yg selera..

sy pun teringin,, lagi2 magi cup tu dah lah skr ni asyik hujan jer .... huhuhu

saya makan je sebab tak boleh telan nasi sebab mual😅.

makan je sikit asal merasa