Termengandung diusia 40-an

Macamana nak hadapi emosi ini sebab memang merancang tidak mahu anak lagi di usia ini. Ada 4 boy 1 girl, salah seorang ank yg boy hyper aktif +adhd tegah terapi.Cukup tertekan nak hadap alahan dengan badan yang cukup memenatkan.... Sungguh stress.Harap ibu2 dapat bagi sedikit nasihat dan semangat untuk saya terus redha dengan rezeki ini. Terima kasih

2 Balas

Sy pregnant at 40y. Memang penat dgn alahan. My advise cuma rest as much as you can dan jgn terlalu stress kerja rumah, masak semua tu. Buat sekadar mampu cukup lah. Tp sy bernasib baik dpt husband yg supportive dan xkomplain banyak. Now kita trying untk nk dpt no 2 pulak tp xde rezeki lagi. Terpikir jugak susah penat semua tu time pregnant tp kita cuba pikir yg baik2 je.

Teruskan syukur, reda dan sabar hadapi ujian kehamilan. Tak ramai orang bertuah macam puan hamil di usia 40-an. Saya nak tenang semasa hamil, saya kurangkan masa dengan medsos. Alhamdulillah tenang. Saya pun hamil di usia 40-an. Anak pertama. Di