Tips agar cepat kontraksi

Macamana nak buat kontraksi ye? Dah macam2 saya buat jalan kaki setiap pagi, jalan itik, buat senaman, main gymball, selalu bersama suami tp baby senyap je duk dalam perut ni takde tanda2 lagi, mommy2 ada yg boleh bagi tips tak?

14 Balas

pernah jg minum air selusuh awl mse 37w 5hri.😂.jgn buat kontraktion awl contoh minum selusuh ke sakit dia xleh bw bincang jln xmau buka 1cm ja last² no 1 czer..Ank no 2 ....sakit memulas MCM nk membuang ..40w bru bslin ,, ank no 3..cek kt KK kata bby besar ..trus refer hosp ..cek bby normal je..psg ctg doc ckp contraction kuat pdhal xrasa apa pon kena la admit trus..40w 1hri ..alhamdullilah 2ptg admit kol 1 pecah ketuban 7pg bslin🤲

sy due 20/3 still takde apa2 tanda lagi..baby masih seronok kt dalam🤭padahal hari2 buat macam2 biar baby kuar awal..tapi perut kerap mengerass je🤧ntah bila dia nak keluarnya..harap2 jgn lebih dari due je🤲 semoga kita semua di permudahkan bersalin nanti ❤️ amin...

1y ago

dah bersalin ke sis

sama dgn saya sis. masa 36 minggu dan 37 minggu masuk wad. tp still 1 cm. sbb takde kontraksi so doktor bg balik. smpai skang tanda² tk keluar. baby btul² selesa dalam perut ni. due 29/03 ni. senaman dan tips bukaan cm mcm² dh buat. huhu. risau. first baby.

1y ago

kak sis maslina. kita pasrah je la. hari2 pujuk baby keluar tp nmpk gaya baby still selesa dalam perut 🥹

entah lah awak saye punnn gini jugakkkk hari nih pun 20 kali saye turun naik tangga rumah,senaman kupu kupu bagai 50 kaliii..bila sampai masa dia nak keluar baru keluar agak nya 😂😂😂😂

1y ago

sama

Haritu dah kena false contraction, pegi hospital kena seluk2 tapi takde bukaan lagi dia suruh balik dulu. Serik rasa kena seluk, takpela tunggu jela bila baby nak keluar sendiri mommy dah redha 🤣

Sama la.. sy lagi berapa hari je lagi due, mcm2 buat dh.. seronok betul bby main dlm perut 😂 haritu keluar tanda pun kejap je pastu doc suh balik smpai skrg dia selesa lagi

1y ago

Anak first

jgn paksa sis. nnti awk yg stress. klau dh mcm2 cara dah cuba tp bby still tk menunjukkan reaksi apa2. just berserah je. asalkan tak overdue

Sama! Perut mengeras tapi tak konsisten pun. Tak ada apa tanda2 yang confirm nak bersalin pun. Due lagi 5 hari ni

saya due kelmarin 18/3..tp takde tanda2 lg nk bersalin..sakit pom mcm sengugut jer kdg2..

Sy 38w smlm pergi jalan2 mall harini trus rasa sakit. Contraction 5min sekali tpi bru 2cm