Pregnancy 39 weeks

Assalamualaikum ibu2. Boleh share tak tips utk cepat beranak selain buat senaman kupu2 dgn squats 🤣. Kandungan sy dh masuk 39 minggu 2 hari dah hri ni. Tp baby masih syok duk dalam lg. Setakat ni takde lg tanda2 nk beranak atau Braxton hicks.

2 Balas

Haritu sy buat senaman tgk dekat utube, sbb ramai yg kata berkesan. Taip je activating labour atau exercise to induce labour. Sy buat senaman tu time 38 weeks (kurg dr 38 weeks x disarankan buat exercise tu), mlm tu dah sakit2 pastu esoknye bersalin 😂.

Try mkn kurma n bykkn bjalan.