susah tidur

hi.. macamana nak buat baby tidur lena..baby saya 7 bulan...siang tidur sekejap sekejap dalam setengah jam bangun dh....malam pula menangis bila ditidurkan walaupun sudah mengantuk sangat..this happened almost everyday....?

susah tidur
222 Balas

Pastikan keperluan die mencukupi,dari susu,mkn,atau pampers,takut die xselasa,suasana ,persekitaran pom memainkan peranan sama,mungkin die perlukan tmpt sunyi,sejuk,xpanas,👌🏻(alhmdullah ank sy dari lahir sampai sorg tido mlm,jaga susu 2jam sekali (1bulan-4bulan)3jam sekali (5bulan-7bulan)sy ajar die siang mlm dgn cara mandi,dan tetapkan waktu tido,sbgai contoh,pagi mandi kn dlm pukul 10/11,tghari lap2 saja,kalau berak,hanya bhgian bawah saja cuci air,dan tido dlm bilik,bukak kipas /aircond sekjb2,mlm sebelom 7 ,mandi sebagai tanda sudah mlm,bukak white nose,alhmdullah setiap hari die tido lena ,dan dari pukul 7.30mlm-6.30pagi die akan tido ,dan bangun antara [email protected],9@10 akn tido balik lepas mandi,sampai pukul 1@2,3@4 mkn,antara 4@5 die tido ptg,sampai [email protected],(penerangan/ape y sy belajar,persekitaran&pahami keperluan baby,)