preganant

Macam nak Jaga luka jahitan lepas bersalin normal? untuk cepat pulih

1 Balas

Masa mandi cuci bersih bersih kalau dah berani sentuh area tu dan keringkan . Ada setengah orang lepas mandi dorang pi duduk depan kipas , mengangkang depan tu bagi kering . Jangan sapu ubat untuk make sure benang jahitan tu tak terlalu cepat mereput . Kalau cepat sangat reput takut isi tu tak melekat sempurna

5y ago

Ikut badan wak . Kalau tahan mandi lah . Walaupun badan tu tak jadi apa pun mandi air biasa tapi kesannya bila tua nanti . Cepat sakit urat